top of page

9 Büyük Veri Analiz Yönetimi

Güncelleme tarihi: 28 Kas 2023

Veri analitiğinin önemi, dünya çapında önemli bir pazar açılışına yol açan son yıllarda artmaya devam etti. Bu nedenle, veri analizi araçları da ön plana çıktı ve artık o kadar çok sayıda var ki, ihtiyacınız olanı seçmek sizin için zorlaşıyor.


Microsoft Power BI

Power BI, Microsoft'un analitik aracıdır ve etkileşimli veri görselleştirmelerinin yanı sıra diğer kurumsal araçlarla kolay entegrasyon sunan en popüler araçlardan biridir. Ayrıca Power BI, Power BI Embedded kullanılarak üçüncü taraf uygulamalara entegre edilebilir ve yüksek düzeyde güvenli raporlama ve veri analizi sağlar. Spark, Hadoop veya SAP gibi 60'tan fazla veri kaynağına bağlanabilir ve teknik bilgisi olmayan kullanıcılar için bile kullanımı kolaydır.


R Programlama

Bu, bugün sektörde mevcut olan en iyi analiz araçlarından biridir.

Çoğunlukla veri modelleme ve istatistik için kullanılır. Bu araç çok kullanıcı dostudur ve verilerinizi çeşitli şekillerde değiştirmenizi ve sunmanızı mümkün ve kolay hale getirir.

Performans, veri kapasitesi ve sonuç açısından diğer birçok aracı geride bırakır. macOS, Windows, UNIX vb. dahil olmak üzere birden fazla platformda çalışır. İhtiyacınıza bağlı olarak 11.000'den fazla paketi vardır ve bu paketleri kategorilere göre sıralar ve otomatik olarak yüklersiniz.


SAS

Bu araç ilk olarak 1966'da SAS Enstitüsü'nde geliştirildi, ardından 80'ler ve 90'larda daha da geliştirildi ve aynı zamanda bugüne kadar veri analitiğinde lider bir araçtır. Verileri kolayca manipüle etmenizi sağlayan bir programlama dilidir. Çok yönetilebilir, erişilebilir ve veri kaynağından bağımsız olarak bir veriyi analiz etme yeteneğine sahiptir.

2011'de SAS, sosyal medya, web, üniversite ödevi yazma hizmeti ve pazarlama analitiğini içeren çoklu SAS modülleri ve müşteri istihbaratı için bir dizi ürün piyasaya sürdü. Artık hem potansiyel müşterileri hem de müşterileri profillemek ve davranışlarını tahmin etmek ve onlarla iletişimi optimize etmek için yaygın olarak kullanılmaktadır.


Python

Bu, açık kaynaklı bir araç ve nesne yönelimli ve bakımı, okunması ve yazılması çok kolay bir betik dilidir.

Bu aracı kullanmayı öğrenmek çok kolaydır ve Ruby, JavaScript ve PHP gibi diğer dillerle pek çok benzerliği vardır.


Excel

Excel çok popüler ve temel bir analitik araçtır.

Uzmanlığınızın nerede olduğu, SAS, Tableau veya R Programming, ya da sadece özel kompozisyon yazarlığı yapıyor olsanız bile, Excel kullanmayı da öğrenmeniz gerekir.

Bu araç, bir müşterinin dahili verileri üzerinde analitik gereksiniminiz olduğunda büyük bir rol oynar.

Temel bir araç olmakla birlikte, zaman gruplandırma, DAX ölçümü oluşturma ve otomatik ilişki gibi önceden oluşturulmuş seçeneklerle modelleme yetenekleri için gelişmiş bir iş analitiği seçeneğine de sahiptir.


Tableau Public

Bu, farklı veri kaynaklarını, Microsoft Excel, Veri Ambarı, web tabanlı verileri vb. birbirine bağlayan ve web'den gerçek zamanlı güncellemelere sahip panolar, haritalar ve veri görselleştirmeleri oluşturan ücretsiz bir yazılımdır.

Bunları bir müşteriyle veya sosyal medya aracılığıyla da paylaşabilirsiniz.

Erişiminiz olduğunda, bir dosya için farklı biçimler indirebilirsiniz.


Rapid Miner

Bu, entegre veri bilimi için güçlü bir araçtır.

Programlamaya gerek kalmadan tahmine dayalı analiz ve makine öğrenimi, metin analitiği, görsel analitik ve veri madenciliği gibi bazı daha gelişmiş analitikleri de gerçekleştiren bir şirket tarafından geliştirilmiştir.

Bu araç, Excel, Oracle, IBM SPSS, Tera data, Access, Microsoft SQL, Dbase, Sybase vb. dahil olmak üzere her türlü veri kaynağına dahil edilebilir.


Apache Spark

Bu araç, büyük ölçekte çalışan ve zaten Hadoop kümelerinde bulunan uygulamaları diskte (10 kata kadar) ve bellekteyse 100 kata kadar daha hızlı çalıştırabilen bir veri işleme motorudur. Bu aracın konsepti (üzerine kurulu olduğu) veri bilimini çok kolaylaştırır.


QlikView

Bu araç, veri ilişkilendirmesini otomatik olarak korur ve ilk boyutunun yalnızca %10'una kadar sıkıştırabilir.


134 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page