top of page

Dijital Dönüşümün Temel Bileşenleri

Güncelleme tarihi: 28 Kas 2023

Dijital dönüşüme ulaşmak için yapılan değişiklikler, teknoloji, süreç, veri ve organizasyonel değişim yeteneği gibi alanlarda özel çabalar ve koordinasyon gerektirir. Bu departmanların herhangi birindeki bir aksilik muazzam bir başarısızlığa yol açabilir. Sürükleyici bir konsept geliştiren ve ileten, bir plan hazırlayan ve uygulayan ve onu işin ihtiyaçlarına göre değiştiren ve organizasyonel performansları derinlemesine analiz eden insanların hepsi birbirine bağlı olan kişilerdir. Bu nedenle, bu alanlarda ekipleri bir araya getirmek için büyük yetenek ve liderlik becerileri çok önemlidir.



Dijital dönüşümde verim, teknoloji ve veri entegrasyonu


Teknoloji

Teknoloji, dijital dönüşüm için bir araç olsa da, bu değişiklik prosedüründe çok önemli bir rol oynar çünkü o yalnızca teknolojinin uygulanmasından ziyade dönüşümü gerçekleştirmek için kullanılır. Teknolojinin dönüşümdeki önemini anlamak, onu işin ihtiyaçlarına uyarlamak ve mevcut çerçevelere dahil etmek oldukça karmaşık olabilir. Zorluklar kritik olabilir, ancak bir işletme için daha da tehlikeli olan, BT departmanına olan inancın kaybıdır. Günümüzde iş adamları, BT'nin öncelikle asgariyi sağlamaya odaklandığına inanıyor. Ancak işletmeler, her teknolojik yeniliğin altında yatan iş değerini sağlamalarını ve göstermelerini sağlayan kurumsal BT'yi entegre etmelidir.


İşlem

Dijital dönüşüme ulaşmayı hedefleyen işletmeler sürekli olarak müşteri hizmetlerini iyileştirmenin yollarını düşünme, iş faaliyetleri arasında sorunsuz koordinasyon ve tüm platformda görevleri tek tip bir şekilde yönetme becerisine sahip olmalıdır.


Veri

Dijital dönüşüm, yeni yapılandırılmamış verileri, çok büyük miktarda dış veriyi analiz etmeyi ve bunları bir araya getirirken, gerekli olmayan bilgileri atmayı veya gelecekte hizmet edecek olanı sıralamayı içerir. Çoğu şirket, verilerin önemini ve verilerinin güncel olmadığını bilir, ancak görev ve sorumlulukları tahsis edemedikleri için birçok kaynağı boşa harcarlar.


Organizasyonel Değişim Yönetimi

Bu alan ekip çalışması, koordinasyon, liderlik, cesaret, duygusal zeka ve benzeri diğer özellikleri tartışır. Genellikle teknoloji, veri ve süreç yönetimine yönelen işletmeler, dönüşümün insani yönünü gözden kaçırır. Gerçek şu ki, dünyadaki her işletim sistemi gibi, dönüşüm iş modeli de çökmeye meyillidir ve sürekli çaba ve çözüm gerektirir.



35 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page