top of page

Enerji Yönetim Sistemi Prosedürü

Güncelleme tarihi: 27 Kas 2023

Bir Enerji Yönetim Sistemi (EnMS), ticari ve kamu sektörü kuruluşları dahil olmak üzere enerji tüketicilerinin enerji kullanımlarını yönetmeleri için bir çerçevedir. Şirketlerin, yüksek sermaye yatırımı gerektirmeyenler de dahil olmak üzere, enerji tasarrufu sağlayan teknolojileri benimseme ve iyileştirme fırsatlarını belirlemesinde katkıda bulunur. Çoğu zaman, bir EnMS’nin başarılı bir şekilde uygulanması, özel uzmanlık ve personel eğitimi gerektirir.

Enerji yönetim sistemi nedir ve faydaları

Enerji Yönetim Sistemi sayesinde ;

Konutların, üretim tesislerinin, ticari binaların enerji tasarrufu için olası tüm alanları tanımlamasına ve önermesine yardımcı olan bir platformdur.

  1.  Stratejik enerji yönetimi yeteneklerini geliştirir.

  2. Enerji yönetiminin değeri konusunda liderliği öne çıkarır ve ek destek kazandırır.

  3. Enerji maliyetlerinin ve bütçelerinin kontrolünü ve şeffaflığını iyileştirir.

  4. Operasyonel verimliliği artırır.

  5. Talep yanıtını ve enerji satın almayı kolaylaştırır.

Enerji bir harcama değildir; izlenen ve kontrollü kullanımın çok fazla tasarruf getirebileceği bir varlıktır.


Enerji Yönetim Sistemi uygulaması ;


Belirli çalışma modlarında enerji kullanımını ölçmek, kaydetmek ve analiz etmek için sistematik yöntemler kullanır ve akıllı verimliliğin fütüristik gereksinimlerini hazırlar. Böyle bir konseptin amacı, izin verilen düzenlemeler dahilinde üretilen minimum miktarda enerjiden elde edilen faydalı işi maksimize etmektir.


Unutmayın, Konzek Teknoloji tarafından geliştirilen Retmes, yapay zeka destekli MES/MOM sistemleri ile dijital dönüşümünüze destek vererek Endüstri 4.0’ı yakalamanızı sağlar. Entegre MES çözümü sayesinde ERP sistemi ve üretim hatları arasındaki tüm iletişimi ve süreçleri MESA uyumlu yapıyla sorunsuz bir şekilde yönetmenize olanak tanır. Üstelik saniyede 1 milyon veri işleyebilen Retmes, işletmenizin benzersiz ihtiyaçlarına yönelik özelleştirilir. Hemen, Üretim İzleme Sistemi, Enerji Yönetim Sistemi, Toplam Ekipman Verimliliği ve Yapay Zekâ Destekli Üretim konularında benzersiz çözümler sunan Retmes teknolojisi ile tanışın!

276 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page