top of page

MES Sisteminin Temel Özellikleri

Güncelleme tarihi: 27 Kas 2023

Sektörde MES olarak da bilinen üretim yürütme sistemi, hammaddelerin bitmiş ürünlere dönüşümünü izlemek ve belgelemek için üretimde kullanılan bir yazılımdır. MES, envanter, personel, makineler ve destek hizmetleri gibi üretim sürecinin birden çok öğesinin kontrolünü sağlamak için gerçek zamanlı olarak çalışır. Üreticiler, MES tarafından sağlanan bilgileri daha iyi kararlar almak, atölyenin nasıl optimize edilebileceğini anlamak ve operasyonlarını sürekli iyileştirmek için kullanır.

Satıcıdan satıcıya değişmekle birlikte, çoğu üretim yürütme sistemi aşağıdaki işlevsel alanlarda özellikler sunar:

Üretimde kontrol ve optimizasyon, MES sistemi

İçindekiler


MES Sisteminin Faydaları


Üretim Birimlerinin Sevk Edilmesi

MES ile bir iş için gereken kaynak kullanımını, çizelge gereksinimlerini analiz edebilir, işin Kurumsal Kaynak Planlamasından (ERP) gelen küresel talimatlara dayalı olarak sevk edilmesini temin edersiniz.


Ürün İzleme

Her bir öğenin üretim sürecinde nerede olduğunu, kaynak, parça ve malzemelerin benzersiz tanımlamasının yanı sıra onu işlemeye dahil olan ekipman ve personel ile birlikte izleyebilirsiniz.


Süreç Yönetimi

Üretim yürütme sistemi ile planlanmış iş adımları ve çalışma talimatları dahil olmak üzere, siparişin tamamlanmasına kadar tüm üretim sürecini yönetebilirsiniz.


Kaynak tahsisi ve durumu

Ekipman, araçlar, malzemeler ve işçilik dahil olmak üzere kaynakların tahsisini ve durumunu yönetebilirsiniz.


Veri Toplama ve Depolama

MES ile kullanılan ekipman dahil olmak üzere tüm üretimden kolayca veri toplayabilir ve veri tabanlarında saklayabilirsiniz.


Kalite Yönetimi

Süreç içi kalite izleme, düzeltici ve önleyici faaliyet (CAPA), doğrulama ve uygunsuzluk iş akışları aracılığıyla kaliteyi üretim sürecine entegre edebilirsiniz.


İş Gücü Yönetimi

Üretim yürütme sistemi personel çalışma süresi kaydından personel niteliklerine ve sertifikalarına, iş planlaması dahil operasyonlarda yer alan tüm kişileri yönetebilirsiniz.


Performans Analizi

Temel performans göstergelerini (KPI) tanımlayıp izleyebilir, performans izleme ve raporlama için gösterge tablosu oluşturabilir, çeşitli veri kümeleri oluşturabilirsiniz.


Unutmayın, Konzek Teknoloji tarafından geliştirilen Retmes, yapay zeka destekli MES/MOM sistemleri ile dijital dönüşümünüze destek vererek Endüstri 4.0’ı yakalamanızı sağlar. Entegre MES çözümü sayesinde ERP sistemi ve üretim hatları arasındaki tüm iletişimi ve süreçleri MESA uyumlu yapıyla sorunsuz bir şekilde yönetmenize olanak tanır. Üstelik saniyede 1 milyon veri işleyebilen Retmes, işletmenizin benzersiz ihtiyaçlarına yönelik özelleştirilir. Hemen, Üretim İzleme Sistemi, Enerji Yönetim Sistemi, Toplam Ekipman Verimliliği ve Yapay Zekâ Destekli Üretim konularında benzersiz çözümler sunan Retmes teknolojisi ile tanışın!

42 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page