top of page

MOM ve MES Sistemlerinin Kaliteyi İyileştirmesi

Güncelleme tarihi: 28 Kas 2023

(MES) veya bir Üretim Operasyonları Yönetimi (MOM) çözümü, genel üretim hedeflerinize ulaşmanızda yardımcı olmak için başka hangi uygulamaları kullanmanıza ilişkin karar verme sürecinde “temel” sisteminiz olur. Bu nedenle, bir MES/MOM uygulamasını düşünüyorsanız, kurumsal operasyonlarınızda daha yüksek kaliteyle sonuçlanacak üç faktörü göz önünde bulundurmalısınız.

MOM ve MES sistemleriyle kaliteyi yükseltin

1. Tasarımların kaybolmasını önlemek

Ürün ve süreç izlenebilirliğine ilişkin operasyonlar genelinde derinlemesine veri analitiğinin birleşimi, süreç iyileştirmesinde daha hızlı tepki vermek için kaliteyi artırır. Malzemelerde ve yönetimde hızlı değişiklikler gerektiren karmaşık özelliklere ve tasarımlara sahip yeni ürünler düzenli olarak piyasaya sürülmektedir. Bir MES/MOM, manuel müdahale olmaksızın yanıt sürelerini otomatik olarak hızlandırır. Bu, özellikle yüksek düzeyde uyumluluk ve kalitenin gerekli olduğu havacılık, savunma veya yaşam bilimleri gibi endüstriler için önemlidir.


2. Esnekliği bir öncelik haline getirmek

Kişiselleştirilmiş özelliklere göre üretim ürünleri, devam eden bir çalışma olma eğilimindedir. Ürünler ilk çalıştırmada her zaman mükemmel değildir. Değişiklikler ve yeni fikirler, tasarım ekibinden fabrika katına kadar sıklıkla filtrelenir. Sonuç olarak, üretim süreçleri değişiklik siparişlerine göre esnek olmalı ve aşırı israf olmadan verimli bir şekilde uyarlanabilmelidir. Ekiplerin kalite ve tasarım faaliyetlerini doğrudan üretim süreçlerine ve malzeme yönetimi akışlarına yerleştirmesine izin vererek, kalite kontrolü her adımda optimize edilir.


3. Her şey için hazır olmak

MES/MOM gibi gelişmiş IT sistemleri, üreticilerin bu sorunların çoğunu mümkün olan en düşük maliyetle ve sürecin neredeyse her noktasında düzeltmesine olanak tanır. Bu birleşik veya “temel” strateji çok değerlidir ve gereksiz hataları ortadan kaldırırken aynı zamanda süreçlerinizi ve ürünlerinizi iyileştirmenize yardımcı olur.


Konzek, işletmelerin dijital dönüşüm anlamında ihtiyaç duyduğu Endüstri 4.0 çözümlerini uçtan uca geliştiren, 80’den fazla ülkeye teknoloji ihraç eden, sektöründe lider bir teknoloji firmasıdır. Özellikle yapay zekâ destekli MES ve MOM markası Retmes ile özel tasarlanmış algoritmalar inşa ederek, işletmelerin enerji verilerinin, proses verilerinin ve üretim verilerinin toplanması, izlenmesi ve analiz edilmesi anlamında etkin çözümler sunar.

34 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page