top of page

Ortam İzleme Sistemi ve Avantajları Nelerdir?

Güncelleme tarihi: 27 Kas 2023

Ortam izleme sistemi, sensörler ve veri toplama terminalleri aracılığıyla ortamdaki parametrelerin ölçülmesini ve toplanan verilerin analiz edilmesini sağlar. Ortamsal parametrelerin önemli olduğu alanlarda kontrol altında tutulmasını sağlar.

İşletmelerin verilerini kontrol etmelerini ve yönetmelerini sağlayan ortam izleme sistemini kullanmaları için bazı nedenler:

Ortam izleme sistemiyle riskleri engelleyin

İçindekiler:


Uzaktan Kontrol Edilebilirlik

Ortam izleme sisteminin en tipik özelliği, ortamsal parametrelere ait verilere uzaktan erişilebilmesidir. İnternet bağlantısı olan herhangi bir cihazdan (bilgisayar, cep telefonu ve tablet gibi) bağlanarak izlenecek ortamın sıcaklık, nem ve hava akışı gibi verileri sağlanır. Özellikle veri merkezleri ve depolar gibi sürekli erişilemeyen alanlarda oluşabilecek anlık parametre değişikliklerinin uzaktan takip edilebilmesi çok önemlidir. Ortam izleme sistemi ile kurtarılamayan verilerin kaybolmasını önlemek veya herhangi bir güvenlik açığını fark etmek kolaylıkla mümkündür.


Anında Bildirim

Ortam izleme sistemi sadece ortamdaki parametrelerin verilerini toplamakla kalmaz, aynı zamanda değer değişiklikleri, deprem, yangın, su kaçağı ve yetkisiz erişim gibi durumları da bildirir. Ortam izleme sisteminin kurulumu sırasında izlenmesi gereken parametrelere ait olması gereken değerler, tolerans aralıkları ve alarm durumları tanımlanır. Aynı zamanda alarm şiddeti, iletişim tipi ve alarm durumundaki ilgili kontaklar da belirlenir. Ortam koşullarının anlık değişmesi durumunda e-posta, sms ve çağrı ile kişilerin bilgilendirilmesinin yanı sıra alarm durumlarında siren araması ve hızlı haber alınmasını da sağlar.


Verimlilik Artışı

Özellikle ofislerdeki ortam koşulları verimliliği doğrudan etkiler. Sıcaklık ve nem gibi parametrelerde ani değişiklikler veya uygun olmayan değerler, çalışanların odaklanmasını zorlaştırır ve verimliliği düşürür. Ortam izleme sistemi bu durumu engeller ve uygun değerlerin korunmasını ve değerler aşıldığında anında bildirim gönderilmesini sağlar. Üretimi olumsuz etkileyen ve ürün verimliliğinde düşüşe neden olan çevresel parametreler ortam izleme sistemi ile kontrol altında tutulduğu için üretimde süreklilik sağlanır ve ürün verimliliğinde artış gözlemlenir. Ortam izleme sistemi ile enerji tüketim verilerinin analizi sayesinde enerji verimsizliği olan alanlarda iyileştirme çalışmaları yapılabilmektedir. Bu sayede enerjiyi verimli kullanmak ve çevre dostu uygulamaları benimsemek mümkün olur.


Güvenlik

Ortam izleme sistemi yalnızca sıcaklık, nem ve hava akışı gibi parametrelerle ilgilenmez. Aynı zamanda hareket, su kaçağı ve duman sensörü gibi ekipmanlardan kaynaklanan yetkisiz erişim, hırsızlık, tesisatlarda arıza, elektrik kesintileri, yangın ve deprem gibi durumların da kontrolünü sağlar. Kapı hareket sensörü ile bağlanan IP kameralar sayesinde güvenliğin önemli olduğu alanlarda yetkisiz girişlerin görüntülerini almak mümkündür. Otel ve restoran gibi hizmet alanlarında yaşanabilecek sıcaklık, nem değişimleri veya su sızıntısı ve yangın durumlarında ortam izleme sisteminden alınan anlık bildirimler sayesinde müşteri güvenliği için hızlı bir şekilde önlem alınabilmektedir.


Konzek Teknoloji tarafından üretilen Retmon ortam izleme sistemleri sayesinde veri toplama sürecini gerçek zamanlı olarak gerçekleştirin. Topladığınız tüm ortam verilerini uzaktan yönetin ve kontrol edin.

64 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page