top of page

Verilerin Toplanması ve Analizi İşletmelere Ne Gibi Avantajlar Sunar?

Güncelleme tarihi: 28 Kas 2023

Üreticilerin hepsi doğru ürünü, doğru fiyata ve doğru zamanda pazara ulaştırmak ister. Veri toplama ve analiz, somut sonuçlara ulaşmak için doğru stratejik kararları vermede önemli ölçüde yardımcı olabilecek görüşler sunar.


İmalat şirketleri, sektörde rekabetçi kalabilmek için veri toplama ve analitiğin önemini her geçen gün daha çok anlamaktadır. İmalat şirketleri bu alandaki yatırımlarını arttırır ve odaklarını kurumsal düzeydeki sorunlara yerel çözümler sunan çözüm sağlayıcılara kaydırır.

İşletmelere veri toplanması ve analizinin faydaları

Tasarruf

Yıllar içinde, imalat şirketleri yalın ve Altı Sigma programlarını uygulayarak maliyetlerini düşürdüler. Özellikle bu iki program, üreticilerin verim ve kaliteyi iyileştirmelerinin yanı sıra üretim süreçlerindeki değişkenliği ve israfı azaltmalarını sağladı. Bununla birlikte, yalın programlara rağmen, madencilik, kimya ve ilaç endüstrileri dahil olmak üzere bazı endüstriler hala önemli değişkenlikler yaşayabilmektedir. Üretimde yer alan süreçlerin sayısı ve bunların karmaşıklığı nedeniyle, süreç kusurlarını teşhis etmek ve düzeltmek daha ayrıntılı bir yaklaşım gerektirir.


İdeal bir yaklaşım, uygulamaları değerlendirmek ve iyileştirmek için matematiksel ve istatistiksel araçların iş verilerine uygulanması olan gelişmiş analitiktir. İmalat endüstrisindeki yöneticiler, geçmiş süreç verilerini değerlendirmek ve ayrık girdiler ve süreçler arasındaki ilişkileri ve kalıpları belirlemek için gelişmiş analitiği kullanabilir. Bu veriler daha sonra verimi önemli ölçüde etkilediği gösterilen faktörleri optimize etmek için kullanılır.


Bir imalat şirketi, gerçek zamanlı, atölye verilerini ve ayrıca karmaşık istatistiksel değerlendirmeleri kullanabilir. Üreticiler, önceden izole edilmiş veri kümelerini alabilir, verileri toplayabilir ve ardından kritik bilgileri ortaya çıkarmak için analiz edebilir.


Üretim Sürecine İlişkin Görüşler Sunun

Gelişmiş analitik, bir imalat şirketinin üretim verimini artırma fırsatlarını ortaya çıkarmasına yardımcı olabilir. İş hayatında yıllar sonra bile, tüm olası süreç iyileştirmeleri uygulanmış olsa bile iyileştirme için hala yer vardır. Bu potansiyel veri toplama yoluyla ortaya çıkarılabilir.


Konzek, işletmelerin dijital dönüşüm anlamında ihtiyaç duyduğu Endüstri 4.0 çözümlerini uçtan uca geliştiren, 80’den fazla ülkeye teknoloji ihraç eden, sektöründe lider bir teknoloji firmasıdır. Özellikle yapay zekâ destekli MES ve MOM markası Retmes ile özel tasarlanmış algoritmalar inşa ederek, işletmelerin enerji verilerinin, proses verilerinin ve üretim verilerinin toplanması, izlenmesi ve analiz edilmesi anlamında etkin çözümler sunar.

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page