top of page

Üreticilerin Endüstri 4.0’ın Benimsemesi Nasıl Hızlandırılabilir?

Güncelleme tarihi: 27 Kas 2023

"Endüstri 4.0" olarak adlandırılan yeni bir sanayi devrimi, verileri, yapay zekayı, makine öğrenimini, robotiği ve Nesnelerin İnterneti'ni (IoT) sentezleyerek üretimi dönüştürüyor.


1. İmalata İlgi Yaratmak


Üretime olan ilgiyi artırmak için kamu ve özel sektör paydaşlarının genç teknoloji yeteneklerini üretime çekmek için pazarlama kampanyalarına ek yatırımlar yapması gerekiyor. Bu çabalar içinde, genç yetenekler için gurur duygusunu teşvik etmek için imalat sektörü kazanan olarak markalanmalıdır. Öğrenciler ve veliler, özellikle öğrenciler gençken hedef alınmalıdır.


2. Nitelikli İşçiler Geliştirmek


Yetenek eksikliklerini ve beceri boşluklarını ele almak, yeni üretim ortamında herhangi bir kamu veya özel paydaşın hazır olması için çok önemlidir. Çıraklık, kooperatifler ve stajlar gibi iş etüdü programları, öğrencilerin ilgili iş deneyimi kazanırken para kazanmalarını sağlayacaktır. Bununla birlikte, iş-çalışma programları, üreticiler ve ortaöğretim sonrası eğitim kurumları arasında ortaklıklar gerektirir. Kamu kurumları, okul programlarının finansmanı, işverenlere yönelik teşvikler veya öğrencilere yönelik burslar yoluyla bu tür programlara yönelik desteği artırabilir.


3. Değişen Kültürel Beklentiler Arasında Yeteneği Elde Tutmak

Yeni nesil fabrikalara güç sağlamak için gerekli olan üst düzey yeteneklere sahip olan kişileri işe almak ve elde tutmak için üreticiler, önceki nesillerin aradığından daha fazla özerklik, geliştirme fırsatları ve esneklik isteyen genç işçilere uyum sağlamalıdır. Üreticiler, iş kültürüne yönelik gelişen beklentilere hazırlanmak için personel temin eden firmalardan uzmanlarla birlikte çalışmaya teşvik edilir.


4. Yeni İş Modeli: Hizmet Olarak Teknoloji


En yüksek benimseme oranlarına sahip Endüstri 4.0 teknolojileri, siber güvenlik ve bulut bilişimdir. Bu çözümler hizmet tabanlıdır ve üreticilerin maliyetli sermaye harcamalarına yatırım yapmadan ihtiyaçları için hangi yatırım düzeylerinin uygun olduğunu belirlemelerine olanak tanır. Hizmet olarak teknoloji çözümlerini genişletmek, üreticiler için muazzam bir değeri temsil eder.


5. Endüstri 4.0 için Vitrin Oluşturma


Sürekli gelişen teknoloji ile birlikte, çalışanların, yöneticilerin ve genel halkın yeni teknolojilere daha fazla maruz kalması ihtiyacı zorunluluk haline geliyor. Teknolojiler ve kullanım durumları ile iç içe olmak, bireylerin bu yenilikleri daha hızlı benimsemelerine yardımcı olacaktır.


Unutmayın, Konzek Teknoloji tarafından geliştirilen Retmes, yapay zeka destekli MES/MOM sistemleri ile dijital dönüşümünüze destek vererek Endüstri 4.0’ı yakalamanızı sağlar. Entegre MES çözümü sayesinde ERP sistemi ve üretim hatları arasındaki tüm iletişimi ve süreçleri MESA uyumlu yapıyla sorunsuz bir şekilde yönetmenize olanak tanır. Üstelik saniyede 1 milyon veri işleyebilen Retmes, işletmenizin benzersiz ihtiyaçlarına yönelik özelleştirilir. Hemen, Üretim İzleme Sistemi, Enerji Yönetim Sistemi, Toplam Ekipman Verimliliği ve Yapay Zekâ Destekli Üretim konularında benzersiz çözümler sunan Retmes teknolojisi ile tanışın!

25 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page