top of page

Üretkenliği Artırmaya Yardımcı Olan Yöntemler

Güncelleme tarihi: 28 Kas 2023

ERP'nin üretim süreçlerini kolaylaştırmak için ne kadar yararlı olabileceğini anlamak ilk başta zor gözükebilir. Mevcut platformunuza bağlı kalmayı tercih edebilirsiniz, ancak doğru ERP ve organizasyonel akışın üretkenliği nasıl önemli ölçüde artırabileceğinin farkında olmalısınız.


Ancak hepsinden önce, üretim sürecinin nasıl iyileştirileceğini bilmek önemlidir. Üretim alanınızda verimliliği artırmak için atabileceğiniz bazı yöntemler:


ERP ile üretkenliği artırmanın yolları

1. Ekip Olarak Sorunları İnceleyin


Proje yöneticileri, sorunu belirlemek için iş akışını değerlendirerek başlamalıdır. Sürecinizi iyileştirmek için sormanız gereken bazı sorular şunlardır:


  • Ekipte çalışan doğru insanlara sahip misiniz ve bu kişiler uygun şekilde çalışıyor mu?

  • Süreçleriniz çalışıyor mu? Süreçlerinizdeki engeller nelerdir?

  • Yerinde bir planınız var mı?

  • Doğru teknoloji ve ekipmana sahip misiniz? Ekipmanlar ihtiyaçlarınızı karşılıyor mu yoksa değişiklikler mi yapmanız gerekiyor?

  • Yapışan değişiklikler işletmeyi nasıl etkileyecek?

Ayrıca çalışanlarınızla sohbet ederek onların bakış açılarını öğrenmek ve ayarlamaların gerekli olup olmadığını görmek iyi bir fikirdir.


Bu, üst düzey yönetimin bilmeyebileceği bir sorun hakkında fikir verebilir ve aynı derecede önemli olarak, tüm ekibi problem çözme sürecine dahil eder.


2. Çalışan Eğitimine Öncelik Verin


Üretim verimliliğini nasıl artıracağınızı öğrenmek istiyorsanız, ekibiniz başlamak için iyi bir yerdir. Verimlilik, insanların ve süreçlerin uygun koordinasyonuyla sağlanır.


Bu nedenle, çalışan eğitimi, verimlilik stratejinizin temel taşı olmalıdır. Düzenli güvenlik eğitimi bir öncelik olmalıdır.


3. Daha İyi Araçlara Yatırım Yapın


Daha iyi araçlar dendiğinde, daha büyük ve daha pahalı makinelerden akla gelmemelidir. Bunun yerine yöneticiler, şu anda eksik oldukları belirli araçlara ve bu araçların kuruluş genelinde bir üretim sürecinin nasıl iyileştirileceğine ilişkin bilgi boşluklarını nasıl doldurabileceğine odaklanmalıdır. ERP sistemleri, üretkenliği artırmak için aşağıdakiler de dahil olmak üzere çok sayıda yönetim aracı sunar:


  • Şirket verilerini manuel olarak toplama ve düzenleme ihtiyacını ortadan kaldıran kaynak yönetimi araçları

  • Üretim verimliliği ve performansı hakkında gerçek zamanlı analitik

  • Faturalama veya raporlama gibi meşakkatli idari süreçleri otomatikleştiren muhasebe entegrasyonları


4. Envanterinizi Optimize Edin


Hem hammaddelerinizde hem de bitmiş ürünlerinizde envanteriniz optimizasyon için yeterli düzeyde olabilir. Bu iki alan arasında senkronizasyon oluşturmak için ERP'niz içinde çalışın. Doğru ERP çözümü, malzeme faturalama, faturalandırma ve envanter takibi için otomatik tetikleyiciler kurmanıza olanak tanır.


Bu, insan unsurunu ortadan kaldırarak envanter süreçlerini kolaylaştırmaya yardımcı olur. Elektronik tablolara ve raporlara harcanan tüm bu saatler, ürün envanterine tam görünürlük sağlayan ve talepteki değişimleri daha iyi karşılamanıza yardımcı olan daha akıllı bir yönetim sistemiyle önlenebilir. Bu tür bir sistem sayesinde, stoklarınızın her zaman optimum seviyelerde olmasını sağlamak için ürün eksikliklerini önleyebilir ve stok sayımlarını takip edebilirsiniz.


25 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page