top of page

Sistem Odası Ortam İzleme Nedir? Kimler İçin Önemlidir?

Güncelleme tarihi: 27 Kas 2023

Sistem odası ortam izleme, modern veri merkezi yöneticilerinin karşılaştığı en zor görevlerin birçoğunun üstesinden gelmek için kritik öneme sahiptir. Sistem odası ortam izleme, belirli ölçümleri gerçek zamanlı olarak takip eder. Aynı zamanda okumalar belirlenen eşikleri aştığında veya altına düştüğünde uyarılar veya bildirimler göndererek veri merkezlerinizin sağlığı ve durumuna ilişkin öngörüler ve görünürlük sağlar.


Sistem odası izleme sistemleri hakkında bilgi edinin

Tam olarak izledikleriniz veri merkezi ortamınıza ve hedeflerinize göre değişse de, çoğu veri merkezi yöneticisi yaygın kullanım durumlarını ele almak için genellikle dolaplara ve bunların içeriğine, soğutma ünitelerine, kapılara ve kilitlere ve diğer tesis ekipmanlarına odaklanır.


Sistem odası ortam izlemeden topladığınız bilgilerle kesinti süresini azaltabilir, kapasite kullanımını iyileştirebilir, veri merkezi ekibiniz genelinde üretkenliği artırabilir ve riski azaltabilirsiniz. Örneğin, sistem odası ortam izleme güç yönetimi ve enerji tüketimi, sistem odası ortam izleme yöneticilerinin sürekli olarak maliyetleri düşürmek ve kaynakları daha verimli kullanmak için adımlar atmasını gerektiren ortak alanlardan devam ediyor.


Sistem Odası Ortam İzlemeden Kimler Yararlanabilir?

BT Ekipleri: Sistem odası ortamları, iş açısından kritik uygulamaları ve BT altyapılarını destekler. Sistem odası ortam izleme yazılımı, çalışma süresi ve kullanılabilirlik, sorunlara daha hızlı yanıt süreleri ve daha etkili olağanüstü durum kurtarma çabalarının sağlanmasına yardımcı olur.


Güç ve Ağ Ekipleri: Sistem odası ortam izleme, ekiplerin yoklama, uyarılar ve bildirimler yoluyla cihaz bağlantısıyla ilgili sorunları belirlemesine yardımcı olabilir. Kapsamlı bir sistem odası ortam izleme, daha hassas yönetim için farklı cihazlarda uyarı ve kritik eşiklerin özelleştirilmesine olanak tanır. Böylece okumalar istediğiniz eşiklerin altına veya üstünde olursa hemen uyarı alırsınız.

Tesis Ekipleri: Sistem odası ortam izleme, çevresel değişiklikleri izleyebilir ve bu da soğutma, hava akışı ve diğer tesis düzeyindeki koşulların yönetimini basitleştirebilir. Bu, özellikle büyük kurumsal sistem odası ortam izlemeleri için faydalı olabilir.

Finans Ekipleri: Sistem odası ortam izleme, Sistem odası ortamı enerji tüketimini ve soğutma gereksinimlerini doğru bir şekilde izleyerek işletim maliyetlerini düşürmeye ve çevrim dışı bakım ihtiyacını azaltmaya yardımcı olabilir. Ayrıca, hangi müşteri uygulamalarının en büyük kaynak kullanımı olduğunu belirlemeye katkı sağlar.

Sistem odası ortamı müşterileri: Hem iç hem de dış müşteriler, sistem odası ortamında sunulan hizmet ve uygulamaların daha iyi ve güvenilir performansından yararlanır. Sistem odası ortam izlemede, verimliliği artırarak, enerji açısından verimli sonuçlara ve müşteri için daha düşük maliyetlere sahip olunur.


Konzek Teknoloji tarafından üretilen Retmon ortam izleme sistemleri sayesinde veri toplama sürecini gerçek zamanlı olarak gerçekleştirin. Topladığınız tüm ortam verilerini uzaktan yönetin ve kontrol edin.

319 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page