top of page

Enerji Kesintisi Takibi Neden Önemlidir?

Güncelleme tarihi: 28 Kas 2023

Plansız enerji kesintileri, üretim tesislerini işletenler için hem üretim hem de finansal açıdan maliyetli olabilir. Motorlar, tahrik sistemleri, konveyör bantları ve diğer makineler durmaya ve ardından sıfırlama işlemine başlar. Bazı ortamlarda bu yeniden başlatma işlemi saatler sürebilir. Yiyecek ve içecek veya yaşam bilimleri üretim ortamlarında, potansiyel kontaminasyon nedeniyle tüm ürün gruplarının atılması gerekebilir.


Bu tür sorunlardan kaçınmak için, üretim operatörleri güç kullanılabilirliğini artırmaya odaklanmalıdır - kesinti süresinin mümkün olduğunca kısıtlanmasını sağlamalıdır

Kesintilerini önlemek için enerji takibi ve yönetimi

Enerji Kesintisi Takibi

Tesisinizin enerji altyapısında daha iyi görünürlük elde etmek, güç ağınızı yönetmenize yardımcı olabilir, böylece maliyetleri önemli ölçüde azaltabilir, sürdürülebilirliği iyileştirebilir ve süreçleriniz için kritik olan gücün sürekliliğini sağlamaya yardımcı olabilirsiniz.


Daha fazla bağlantı ve görünürlüğün bir başka faydası da enerji sisteminizin yüzeyinin altını görmektir. Yüksek harmonikler, voltaj düşüşleri veya geçişler gibi güç kalitesi olayları, devam eden sorunlara neden olabilir ve genellikle istenmeyen sonuç ortaya çıkana kadar tanımlanmaz. Devre kesicilerin rastgele açılması veya yanmış elektrik motorlarının ve değişken hızlı sürücülerin zamanından önce değiştirilmesi gibi olayların tümü, düşük güç kalitesinin belirtileridir. Bunu çözmek pahalı ve zaman alıcı olabilir.


Uzmanlar, veri toplamak ve analiz etmek için bağlantılı sistemlerden yararlanır, böylece güvenilirlik risklerini azaltabilir ve temel nedenleri belirleyebilirler.bir uzmandan yardım almanın avantajlarından bazıları şunlardır:


Verilerin Bütünlüğü: Önemli tesis kararları, güvenilir ve zamanında verilerle alınmalıdır. Bazı gelişmiş analitik araçlar, ölçüm cihazlarının nasıl bağlandığı veya yapılandırıldığı, iletişim bağlantılarının düzgün çalışıp çalışmadığı, hangi güç kalitesi sorunlarının mevcut olduğunu araştırır. Bu hataları tespit etmek için tesis verilerinden yararlanır ve bu sorunların azaltılmasına yönelik öneriler sunar. Bu tür sorunlar oldukça yaygın olabilir ve tesis performansını büyük ölçüde etkileyebilir. Danışmanlar ayrıca veri toplama ve depolamadan sorumlu tesis içi güç yönetim sistemi sunucunuzun güvenilir bir şekilde çalışıp çalışmadığını analiz eder.


Güç Kullanılabilirliğini Destekleme: Bir tesise fiziksel erişimin kısıtlandığı durumlarda bile servis bürosu ekibi enerji altyapınızı uzaktan izleyebilir. Bir sorun ortaya çıkarsa, danışman araçları gerekli kişileri uyarır ve saha hizmetleri uzmanları, yerinde servis faaliyetlerini düzenlemek için e koordineli çalışabilir.


Konzek, işletmelerin dijital dönüşüm anlamında ihtiyaç duyduğu Endüstri 4.0 çözümlerini uçtan uca geliştiren, 80’den fazla ülkeye teknoloji ihraç eden, sektöründe lider bir teknoloji firmasıdır. Özellikle yapay zekâ destekli MES ve MOM markası Retmes ile özel tasarlanmış algoritmalar inşa ederek, işletmelerin enerji verilerinin, proses verilerinin ve üretim verilerinin toplanması, izlenmesi ve analiz edilmesi anlamında etkin çözümler sunar.

24 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page