top of page

IIoT İle Üretim Alanlarının İzlenmesi Ne Gibi Avantajlar Sunar?

Güncelleme tarihi: 28 Kas 2023

IIoT, üretim ve endüstriyel süreçleri geliştirmek için akıllı sensörlerin ve aktüatörlerin kullanılmasıdır. IIoT'nin ana felsefesi, akıllı makinelerin yalnızca verileri gerçek zamanlı olarak yakalama ve analiz etmede insanlardan daha iyi değil, aynı zamanda iş kararlarını daha hızlı ve daha doğru bir şekilde yönlendirmek için kullanılabilecek önemli bilgileri iletmede daha iyi olmalarıdır.



IIoT izleme stratejileri avantajları


İmalat endüstrisinde kullanılan IIoT cihazlarının en çok bilinen faydalarından biri, kestirimci bakıma olanak sağlamalarıdır. Kuruluşlar, bir makineye ne zaman servis verilmesi gerektiğini tahmin etmek için IIoT sistemlerinden oluşturulan gerçek zamanlı verileri kullanabilir. Bu sayede arıza oluşmadan önce gerekli bakım yapılabilir. Bu, özellikle bir makinenin arızalanmasının işin durmasına ve büyük maliyetlere yol açabileceği bir üretim hattında faydalı olabilir. Bir kuruluş, bakım sorunlarını proaktif olarak ele alarak daha iyi operasyonel verimlilik elde edebilir.


Başka bir fayda, daha verimli saha hizmetidir. IIoT teknolojileri, saha servis teknisyenlerinin müşteri ekipmanlarındaki olası sorunları büyük sorunlar haline gelmeden önce belirlemelerine yardımcı olarak, teknisyenlerin sorunları müşterilere rahatsızlık vermeden çözmelerini sağlar. Bu teknolojiler ayrıca saha servis teknisyenlerine onarım yapmak için hangi parçalara ihtiyaç duydukları hakkında bilgi sağlayabilir. Bu sayede teknisyen servis çağrısı yaparken gerekli parçaları da yanında bulundurur.


Varlık takibi, başka bir IIoT avantajıdır. Tedarikçiler, üreticiler ve müşteriler, tedarik zinciri boyunca ürünlerin konumunu ve durumunu izlemek için varlık yönetim sistemlerini kullanabilir. Sistem, mallar hasar gördüğünde veya hasar görme riskiyle karşı karşıya olduğunda paydaşlara anında uyarılar göndererek, durumu düzeltmek için önleyici tedbirler alma şansı verir.


IIoT, gelişmiş müşteri memnuniyeti sağlar. Ürünler nesnelerin internetine bağlandığında, üretici, müşterilerin ürünlerini nasıl kullandığına ilişkin verileri yakalayıp analiz edebilir, bu da üreticilerin ve ürün tasarımcılarının daha müşteri odaklı ürün yol haritaları oluşturmasını sağlar.


IIoT ayrıca tesis yönetimini de geliştirir. Üretim ekipmanı, bir fabrikadaki belirli koşullar nedeniyle daha da kötüleşebilecek aşınma ve yıpranmaya karşı hassastır. Sensörler, optimum olmayan çalışma koşullarına yol açabilecek titreşimleri, sıcaklığı ve diğer faktörleri izleyebilir.


İşletmenizin farklı tesislerine ait verilere Retmon IoT çözümleriyle tek bir noktadan erişebilirsiniz. Web tarayıcı ile sisteme bağlanabilir ve ihtiyaç duyduğunuz verileri anında izleyip yönetebilirsiniz. Aynı zamanda tanımlayacağınız senaryolar kapsamında uyarı ve alarm oluşturabilir, bu uyarı ve alarmları e-posta, SMS ve çağrı gibi yöntemlerle alabilirsiniz.

40 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page