İş performansı yönetimi (BPM), işletmelerin strateji hedeflerine ulaşmak için kullanılan yöntemleri izlemelerine olanak tanıyan bir süreçtir, böylece daha verimli ve etkili olmak ve nihayetinde iş performansını artırmak için bu yöntemleri sürekli olarak geliştirebilirler.
İnsanlardan süreçlere ve finansal performansa kadar iş performansının yönetilmesi gereken birçok yönü vardır ancak, tüm iş performansı yönetimi süreçleri için hepsi üç ana faaliyeti içerir:
-Hedef seçimi
-Bilgi izleme ve konsolidasyon
-Yönetimsel düzenlemeler
Bu üç aktivite, verimliliği ve performansı artırmak için birlikte çalışır fakat belli bir hedef seçimi ile başlar. Aklınızda net bir hedef yoksa performansı artıramazsınız.
Hedef belirlemek, işletmelerin bu hedeflere ulaşması için yardımcı olacak kesin yöntemleri ve süreçleri belirlemesine fayda sağlar.
Yöntemler ve süreçler belirlendikten sonra, bunları izlemek için veriler kullanılır. Bu bilgiler, gerekli ayarlamalara izin vermek için hem gerçek zamanlı olarak izlenmeli hem de düzenli inceleme için konsolide edilmelidir. Konsolide metrikler, işletmelerin güçlü ve zayıf yönleri belirlemek için yöntemleri ve süreçleri analiz etmelerini sağlar, böylece daha iyi yöntemler ve süreçler bulabilir ve sürekli olarak gelişebilirler.
Veriler konsolide edildikten sonra, yönetim tarafından yönetilen ekipler, verimliliği artırabilecek hangi önlemlerin alınacağını anlayabilir. Bu değişiklikler, başarıyı sağlamak için yeniden çizelgelenir ve analiz edilir ve sırayla, son hedeflere ulaşıldıkça belirlenen yeni hedefler hakkında bilgi verir.
Gördüğünüz gibi, bu üç faaliyet, iş performansı için sürekli bir iyileştirme süreci yaratarak, şirketlerin daha rekabetçi olmasını sağlar aynı zamanda şirketlerin verimliliklerini, üretkenliklerini ve karlılıklarını artırmalarına olanak tanır.
İş Performans Yönetimi Neden Önemlidir?
İşletmeler, yaşayabilirlik, dayanıklılık ve pazar payı üzerinde gerçek etkileri olan, giderek daha zor bir ortamla karşı karşıyadır.
Küreselleşme aynı zamanda işletmelerin çeşitli ekonomik zorluklarla mücadele ettiği anlamına gelir. Son birkaç yılda küresel nüfusun birbirine ne kadar bağlı olduğunu hepimiz öğrendik. Ancak işletmeler için bu, piyasaların giderek daha değişken olduğu ve artan belirsizliğin olduğu anlamına geliyor.
Tüketiciler ayrıca işletmelerden sadece müşteri deneyimi açısından değil, sosyal ve çevresel sorumluluk açısından da daha fazlasını talep etmektedir. Tüketicilerin değişen taleplerine ayak uyduramayan markalar, rekabetçi kalma ve uzun vadeli sürdürülebilir büyüme yaratma mücadelesi veriyor.
Bu zorluklar, yeniliğe açık olmadıkları için başka bir zorluk daha yaratıyor. Birçok işletme, geleceklerini yönetmek için mücadele ettikleri mevcut geniş ve karmaşık konulara o kadar kapıldılar ki, günümüz pazarında rekabetçi kalabilmek için sürekli olarak yeniliğe ihtiyaç duyuyorlar.
Öyleyse işletmelerin ihtiyacı olan şey, bu zorlu ortamda gezinmek için işi yeniden düşünmek ve daha çevik ve yenilikçi yönetim süreçleri uygulamaktır.
İş performansı yönetimi, bu engellere etkili bir yanıttır. İlgili benzersiz yöntemleri ve süreçleri sürekli geliştirerek şirketlerin mevcut ve gelecekteki hedeflere doğru aktif olarak çalışmasını sağlar.
Konzek, işletmelerin dijital dönüşüm anlamında ihtiyaç duyduğu Endüstri 4.0 çözümlerini uçtan uca geliştiren, 80’den fazla ülkeye teknoloji ihraç eden, sektöründe lider bir teknoloji firmasıdır. Özellikle yapay zekâ destekli MES ve MOM markası Retmes ile özel tasarlanmış algoritmalar inşa ederek, işletmelerin enerji verilerinin, proses verilerinin ve üretim verilerinin toplanması, izlenmesi ve analiz edilmesi anlamında etkin çözümler sunar.
Comments