top of page

MES'teki Operatör Panelinin Faydaları

Güncelleme tarihi: 24 Tem 2023

Operatör paneli bir donanım ürünü olup içerisine entegre edilen yazılım ile birlikte makine ve üretim merkezleri arasındaki bütünlüğü sağlar. Donanım sistemleri ile yazılımı bir araya getiren operatör panelleri, insan ve makine arasındaki bağlantıyı kurar. Operatör panelinden elde edilen veriler sistem içerisine düşer böylelikle uygulama kontrolü üst düzeyde tutulur ve birçok işlem sistemli bir şekilde yürütülür.

Operatör paneline ve yazılımına sahip olan fabrikalarda operatör ve makine arasındaki etkileşim doğrudan panelin dokunmatik ekranında olur. Bu panel sayesinde üretim esnasında yaşanan herhangi bir sorun anında operatör tarafından panelden girilerek sisteme düşer böylelikle zaman daha etkin bir şekilde kullanılarak soruna ilgili ekip daha kısa sürede müdahale etmiş olur.

Konzek Teknoloji’nin Operatör Paneli

Güçlü. Kompakt. Akıllı.


Kullanıcı dostu özelliği ile Konzek Teknoloji’nin operatör paneli, iki farklı boyut seçeneğinden oluşur. Tueks markamız altında bulunan operatör panellerimiz ihtiyacınıza göre şekillendirilebilir esnek bir yapıdan oluşmaktadır.


Fabrikanın makinelerine özel isteğe bağlı olarak ayrı ayrı özelleştirebildiğimiz operatör panellerimiz ile makineler için var olan ekran özelliklerinden farklı olarak ihtiyaca göre özel ekranlar tasarlanır.


Konzek Teknoloji’nin Operatör Paneli Faydaları


1. Operatöre özel erişimler sistem üzerinden tanımlandıktan sonra operatör girişlerinde kişiye özel alanlar çıkarılarak operatörün panel arayüzünü rahatlıkla kullanması sağlanır.


2. Operatör paneli üzerinden sahada yaşanan her duruma anında giriş sağlanarak Retmes sistemine aktarılır. Panel üzerinden girilen her türlü veri Retmes’te anlamlı bilgi haline dönüşerek veri tabanına kayıt edilir gerekli durumlarda raporlanması sağlanır.


3. Retmes, operatör panelinde ilgili makinenin vardiyadaki çalışma durumu, makinede yaşanan en uzun duruş, operatöre verilmek istenen mesaj ya da duyuru, ilgili iş emrinde üretilen ürün ve aslında üretilmesi gereken ürünler ile birlikte fire/hurda sayıları panel üzerinde gösterilir.


4. Vardiyada çalışan operatör/operatörlere vardiya seçimi yaptırılır. Bu veriler sayesinde operatörün çalışma saatleri kayıt altına alınır.


5. Makinede başlayacak olan bir iş emri operatör panelinden girilecek olan ilgili kontrollerin yapılmasının ardından başlar. Bu kontroller sayesinde makinenin duruş yaşaması veya hatalı ürün çıkarma ihtimali azaltılmış olunur.

Örneğin makinenin yağı kontrol edilmeden başlatılmış olan bir iş emrinde makine yağı bittiğinde makine duruş yaşayacaktır bunun yerine iş emrine kayıtlı kontrol ile birlikte operatörün panelden iş emri başlamadan ilgili kontrolleri gerçekleştirmesi beklenir bu kontrollerin ardından ilgili iş emri başlar. Bu sayede duruş yaşama ve hatalı ürün çıkarma ihtimali düşer.


6. Operatörün çalıştığı makinede yaşanan soruna, ilgili operatör tarafından panelden açılan servis talebi, ilgili departmanın ekranına anında düşer. Departmana açılan bu servis talebine ilgili kişi operatör panelinde kartını okuttuktan sonra müdahale etmeye başlar. Sorun çözüldüğünde ise ilgili servis sonlandırılır.

Bu sayede bir makinede yaşanan soruna operatör ne kadar süre sonrasında servis açmış, açılan bu servise bakım operatörü ne kadar süre sonunda müdahale etmiş ve bu servisi ne kadar süre sonunda tamamlayarak makineyi çalışır hale getirmiş olduğunun zamanları tutulduktan sonra raporlanarak izleme ekranlarında görüntülenir.


7. Opsiyonel olarak servis talebinin kapatılması için talep eden departmanın onayı zorunlu tutulabilir. Bu şekilde ilgili arıza, iki farklı şekilde onay alınarak sonlandırılır.


Konzek Teknoloji, ürün ve hizmetleri ile endüstri 4.0’a geçiş sürecinizi kolaylaştıracak çözümler sunar. Anahtar teslim projeler ile dijital dönüşümünü tamamlamanıza yardımcı olur.

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page