top of page

Retmes MES Nedir?

Güncelleme tarihi: 24 Tem 2023


Retmes MES: Endüstriyel İzleme ve Analiz


Retmes Mes Sistemi, Konzek Teknolojinin üretim yürütme sisteminin marka adıdır.


Hatalar ve ihtiyaç fazlası envanterlerden kaynaklı mevcut kayıpların tespiti ile bu mevcut kayıpların önüne geçebilmek aynı zamanda hata yapmayı en aza indirgemek gibi temelde yalın bir anlayışa sahip olan Retmes ile işletmenizde verimlilik ve kalite de çok kısa sürede artış görebilirsiniz.


Retmes’in amacı kullanıcılara üretim yürütme süreçlerinde yol göstererek, limit dışına çıkıldığında uyarmak, 7/24 canlı izlenebilirliği sağlamak, raporlar hazırlamak, verimlilik istatistikleri ve kayıtları tutarak operatör verimliliği ile üretimin izlenebilirliğini sağlamaktır.


Retmes’in Mes Sistemi Ne İşe Yarar?


Retmes Mes çözümümüz anlık olarak 7/24 işletmeyi izleme olanağı sağlar. Makinenin çalışıp çalışmadığını, ne zaman duruş gerçekleştirdiğini bu duruşların ne kadarının planlı duruş ne kadarının plansız duruş olduğunu, gerçekleşen bu duruşların sebeplerinin neler olduğu hangi sebepten daha çok duruş gerçekleştiğini makinemizin ne kadar ürettiği, üretilen bu ürünlerin ne kadarının kaliteli ne kadarının fire olduğu hangi makineden daha çok fire çıktığı gibi bilgilerin tamamına Retmes sistemi ile 24 saat boyunca canlı olarak telefondan, tabletten ya da bilgisayardan erişebilirsiniz.


Retmes’te Operatör Verimliliği?


Retmes Mes Sistemi’nde operatör verimliliği konusu operatörlerin performansını ölçer. Bir operatörün istenilen zaman aralığında kaç birim ürettiğini gösterir. İlgili makine/makineler hangi operatör tarafından kullanılırken daha çok duruş gerçekleştirmiş, bu duruşlar hangi sebeplerden kaynaklanıyor vb. durumların raporlarını alarak veya izleme ekranlarında gösterilerek analizleri yapılır.


Ayrıca bir makinenin çalışırken çıkan problemine karşı ilgili operatörün servisi ne zaman açtığı, açılan servise ilgili bakım veya servis ekibinin ne kadar süre sonunda müdahale ettiği ve ilgili arızanın bakım/servis operatörü tarafından kaç dakikada çözüldüğüne dair alınan raporlar analiz edilerek aynı arıza yeniden gerçekleştiğinde farklı operatörler ve bakım ekibi tarafından ne kadar sürede giderildiğinin bilgisi alınır ve bu sayede operatörlerin performanslarının analizleri yapılabilir.


Retmes’te Kalite Modülü Faydaları Nedir?


En iyi ürünü en iyi fiyata sunabilmenin anahtarı kaliteden geçmektedir. Retmes MES sisteminde yer alan kalite yönetim modülünü kullanarak firmanızda üretilen ürünlerinizin kalitesini artırabilirsiniz.


Kalite Yönetim modülü kullanıldığında tüm süreç ve ürünlerde kalite kontrol tanımlamaları yapılarak üretim süreçleri ve nihai ürünlerde standartlaşma sağlanmış olur.


Her ürünün birbirinden farklı kalite parametresi olduğundan dolayı işletmenize özel kalite parametreleri tanımlandıktan sonra üretim sırasında operatörün karşısına çıkartılır ve ilgili ölçümler operatör tarafından sisteme girişi sağlanır. Bir ürünün nasıl üretileceği önceden tanımlanmış olduğundan dolayı ilgili ürünün tüm yol haritası önceden çizilmiş olur. Ürün üretimdeyken tekrar geri dönülerek herhangi bir aşamasını düzeltmek zorunda kalmadığımız için kaynak kullanımı optimum düzeyde olur, ıskarta ve hurda sayıları düşer.


Teslim süreleri kısaldığı için sevkiyatlarda gecikme yaşanmaz. Bir ürünün ne kadar sürede üretileceği standardizasyon gereği belirli olduğundan dolayı alınan siparişe verilen terminde kalite süreçlerinin şartlarına uyulduğu için istenilen zamanda ilgili sipariş teslim edilmiş olur.


Retmes MES sistemi kalite modülü özelleştirilerek ilgili ürüne bir veya birden fazla onay süreçleri dahil edilir ve onay süreçleri aşamalandırılır. Bu şekilde ilgili mamuller birden fazla onaydan geçerek daha sağlam ürünlere dönüşür. Kaliteli ürünler ile müşteri memnuniyeti en üst seviyede olur müşteriye sevk edilmiş bir üründe zaten yeterince kalite kontrolü yapıldığı için sorun çıkma ihtimali minimum seviyeye iner.


Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page