top of page

Veri Toplama Nedir?

Güncelleme tarihi: 27 Kas 2023

Veri toplama, şirketlerin maliyetleri izlemesine ve kontrol etmesine yardımcı olan ve tesisin sorunsuz çalışmasını sağlayan modern üretim sürecinin önemli bir bileşenidir.

Veri toplama: işletmeniz İçin modern üretim süreci

Veriye Dayalı Üretim Ortamının Faydaları Nelerdir?

Gerçek zamanlı verilere erişim, operasyon yöneticilerinin zamana duyarlı bilgileri daha yüksek hız ve doğrulukla görüntülemesine, analiz etmesine ve bunlara göre hareket etmesine yardımcı olarak üreticiyi müşteri ihtiyaçlarına daha duyarlı hale getirir. Örneğin, güvenilir veri toplama uygulamaları, yöneticilerin, sevkiyatların gecikmesine ve müşteri memnuniyetsizliğine yol açabilecek stokta kalmama durumunu önleyebilecek güncel envanter seviyelerine erişmelerini sağlayabilir. Etkili gerçek zamanlı veri toplama uygulamalarının diğer faydaları şunlardır:


Birden çok iş görevinin daha kolay yönetimi - Günümüzün üretim yöneticilerinin birden çok işi ve görevi aynı anda yürütmesi gerekiyor. Sağlam bir veri toplama süreci, üretkenliği artıracak ve yöneticilere gerektiğinde iş zaman tahsislerinde anında ayarlamalar yapma esnekliği verecek tam entegre bir yazılım sistemine sahiptir.


Daha doğru raporlama verilerinin oluşturulması – Üretim için veri toplama, yöneticilere işçi, proje, çalışma alanı veya süpervizör bazında iş ilerlemesini detaylandırmayı sağlar. Yöneticiler ayrıca gelişmiş envanter yönetimi ve iyileştirilmiş kalite kontrolü için mağazada dolaşırken iş parçalarını daha kolay takip edebilirler.


İşgücü maliyetlerinin daha iyi kontrolü - İşçilik, imalat işletmeleri için en büyük maliyetlerden biridir. Verimli bir veri toplama metodolojisi, yöneticilere maaş bordrosu, vardiyaya göre işçilik maliyetleri, departman veya proje ve çalışanların mesai saatlerine ne zaman giriş ve çıkış yaptığı ile ilgili bilgilere gerçek zamanlı erişim sağlar. Denetim otoriteleri, işgücü sıkıntısının veya insan gücü kaynaklarının aşırı tahsisinin nerede meydana gelebileceğini belirleyebilir ve gerekli değişiklikleri yapabilir.


Hatalarda azalma – Manuel veri toplama süreçleri, karar verme sürecini engelleyen ve yanlış bilgiler sağlayan insan hatası olasılığını ortaya çıkarır. Gerçek zamanlı veri toplama, süreci otomatikleştirir ve okunaksız el yazılarından ve acelesi olan çok görevli çalışanlardan kaynaklanan hataları ortadan kaldırır.


Artan müşteri duyarlılığı – Gerçek zamanlı veri toplama süreçleri, üreticileri müşterilerinin ihtiyaçlarına daha uyumlu hale getirebilir. Örneğin, üretici müşteri talebini karşılamak ve sorulara daha hızlı yanıt vermek için siparişin önceliğini kolayca değiştirebilir.


Konzek, işletmelerin dijital dönüşüm anlamında ihtiyaç duyduğu Endüstri 4.0 çözümlerini uçtan uca geliştiren, 80’den fazla ülkeye teknoloji ihraç eden, sektöründe lider bir teknoloji firmasıdır. Özellikle yapay zekâ destekli MES ve MOM markası Retmes ile özel tasarlanmış algoritmalar inşa ederek, işletmelerin enerji verilerinin, proses verilerinin ve üretim verilerinin toplanması, izlenmesi ve analiz edilmesi anlamında etkin çözümler sunar.


50 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page