top of page

Otomotiv Sektöründe MES (Üretim Yürütme Sistemi) Çözümleri

Güncelleme tarihi: 27 Kas 2023


RETMES Mes çözümleri üretim hattında verimlilik

Otomotiv sektörü, karmaşık ve hızlı bir üretim sürecine sahiptir. Bu alanda başarılı bir şekilde faaliyet gösterebilmek, verimlilik ve kalite açısından kritik öneme sahiptir. Bu noktada, MES (Üretim Yürütme Sistemi) devreye girer ve üretici firmalara önemli avantajlar sunar.


Konzek Teknoloji firmasının üreticisi ve geliştiricisi olan RETMES; üretim sürecini izlemek ve kontrol etmek için kullanılan bir yazılımdır. RETMES, üretim hattındaki verileri toplar ve analiz eder ve bu verileri kullanarak üretim sürecinin verimliliğini artırır.


RETMES MES Sistemini Kullanmanın Avantajları


Veri Toplama


RETMES, üretim hattındaki verileri toplar ve bu verileri kullanarak üretim sürecini analiz eder. Bu veriler, üretim sürecinin verimliliğini artırmak için kullanılabilir.


Enerji Ä°zleme


Üretimde kullanılan makinalardaki PLC verilerinin ve enerji kullanımlarının raporlanmasını, kontrol edilmesini ve gerçek zamanlı izlenmesini sağlar. Fabrikaların Üretim Yürütme Sistemine geçiş yapabilmeleri için gerekli olan verileri gerçek zamanlı olarak toplar.


Endüstri 4.0 / Karanlık Fabrika


Endüstri 4.0" olarak adlandırılan yeni bir sanayi devrimi, verileri, yapay zekayı, makine öğrenimini, robotiği ve Nesnelerin İnternetini (IoT) sentezleyerek üretimi dönüştürüyor. RETMES, endüstri 4.0'ın temel bileşenlerinden biridir. Üretim sürecini iyileştirmek ve optimize etmek için kullanılır.


Erp Entegrasyon


RETMES ile işletmenizdeki ERP, CR, PDKS vb. gibi sistemler ile gerçek zamanlı ve uçtan uca tam entegrasyon sağlanarak, veri tabanında dijital ikiz oluşturulabilir.


Kestirimci Bakım


İşletmeler, makinelerin performansı hakkında veri toplayan ve bilgi aktaran sensörler ile RETMES sayesinde; yüksek teknolojili ve akıllı araçlar üretmeye başladılar. İşletmenizde olası ve plansız duruşlar ile ekipman arızalarının önceden tespitini yaparak iş süreçlerinizin kesintisiz devam etmesini sağlar


Sonuç olarak, RETMES otomotiv sektöründeki firmalar için vazgeçilmez bir çözümdür. MES, üretim sürecini izlemek, kontrol etmek planlama yapmak, kalite ve varlık yönetimi gibi eşsiz modülleri sayesinde üretim sürecinin verimliliğini artırır.


Konzek, işletmelerin dijital dönüşüm anlamında ihtiyaç duyduğu Endüstri 4.0 çözümlerini uçtan uca geliştiren, 80’den fazla ülkeye teknoloji ihraç eden, sektöründe lider bir teknoloji firmasıdır. Özellikle yapay zekâ destekli MES ve MOM markası Retmes ile özel tasarlanmış algoritmalar inşa ederek, işletmelerin enerji verilerinin, proses verilerinin ve üretim verilerinin toplanması, izlenmesi ve analiz edilmesi anlamında etkin çözümler sunar.

64 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page