top of page

Sanayide Yapay Zeka ile Hata Oranını Azaltın, Verimliliğinizi Artırın.

Güncelleme tarihi: 26 Tem 2023


Sanayide yapay zeka ile üretimde hata oranını azaltın ve verimliliğinizi artırın.


Yapay Zekanın Üretimde Uygulanması: CNC Destekli Makineler


Endüstri 4.0'ın doğuşu, imalat sektörünün dönüşümünü beraberinde getirdi. Bu devrimin merkezinde, üretimde yapay zekanın (AI) uygulanması yer alıyor. Spesifik olarak, herhangi bir modern üretim hattının ayrılmaz parçası olan bilgisayarlı sayısal kontrol (CNC) makineleri yapay zeka tarafından önemli ölçüde geliştirilmiştir.


Ayrıca, yapay zeka entegre CNC makineleri operasyonlarından öğrenebilir. Gelecekteki operasyonlarını iyileştirmek için bu bilgileri kullanarak gerçekleştirdikleri her görevden gelen verileri analiz ederler. Makine öğrenimi olarak bilinen bu süreç, üretim verimliliğini artırmak için güçlü bir araçtır.


Üretimde Yapay Zeka ve Makine Öğrenimini Anlamak


Yapay zekanın ve makine öğreniminin üretimdeki etkisini tam olarak anlayabilmek için öncelikle bu teknolojilerin anlaşılması gerekir. Yapa zeka , insan zekası süreçlerinin makineler, özellikle bilgisayar sistemleri tarafından simülasyonunu ifade eder. Bu süreçler öğrenme, akıl yürütme, problem çözme, algılama ve sorun ve anomali tespitlerini tahminlemeyi içerir.


Üretim bağlamında yapay zeka ve makine öğrenimi, kalıpları belirlemek, tahminlerde bulunmak ve kararlar almak için çok büyük miktarda veriyi analiz edebilir. Üretim süreçlerini gerçek zamanlı olarak ayarlayarak verimliliği artırabilir ve hataları azaltabilirler.


Kalite Kontrol Süreçlerinde Yapay Zekanın Rolü


Yapay zeka algoritmaları, üretim sürecinin çeşitli aşamalarından gelen verileri analiz ederek belirlenen standartlardan sapmaları belirleyebilir. Daha sonra, nihai ürünün gerekli kalite standartlarını karşılamasını sağlayarak bu sapmaları düzeltmek için ayarlamalar yapabilirler.

Ayrıca yapay zeka, potansiyel kalite sorunlarını ortaya çıkmadan önce tahmin edebilir ve geçmiş verileri analiz ederek gelecekteki bir kalite sorununa işaret edebilecek kalıpları ve eğilimleri belirleyebilir. Bu, üreticilerin önleyici tedbirler almasını sağlayarak kalite sorunları riskini azaltır.

Konzek teknoloji olarak, üretim sektöründe yapay zeka ve otomasyonun etkisini maksimize etmek için çeşitli çözümler sunuyoruz. Retmes MMS, veri toplama ve izleme süreçlerini kolaylaştırarak üretim verilerini analiz etmenizi sağlarken, Retmes PMS enerji verimliliğini iyileştirir ve maliyetleri azaltır. Retmes MES ise yapay zeka destekli üretim süreçlerini optimize ederek kaliteyi ve toplam verimliliği ölçerek analiz edebilir ve yönergelerde bulunabilir.

Retmes AI desteği ile bu çözümler için kestirimci kalite, kestirimci bakım, sorun ve anomali tespiti, proses kontrolü ve optimizasyonunu sağlayarak, işletmenizin karlılığının artırlmasına büyük ölçüde destek verir.


203 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page